KV Mechelen blijft KAA Gent in het vizier houden na nodige winst tegen OHL

27 april - 17:54 Laatste update: 18:00
1

Het blijft toch nog spannend in de Europe Play-Offs in de strijd om de eerste plek. KV Mechelen had absoluut een driepunter nodig om nog aanspraak te maken op die eerste plek en slaagde in haar opzet. Tegen Oud-Heverlee Leuven wist het met 3-0 te winnen.

Yannick Thoelen kreeg bij KV Mechelen een basisplek, maar had in de eerste helft weinig op te knappen. De doelman zag vooral afstandsschoten op hem afkomen en kwam eigenlijk amper tot niet in gevaar. OHL zorgde voor weinig gevaar, maar na de rust deed thuisploeg Malinwa dat wél. Meer bepaald Schoofs wist met een prachtig afstandsschot voor de 1-0 te zorgen.

Tien minuten later stuurde Schoofs Bassette weg, die niet twijfelde en de bal voorbij doelman Leysen wist te schieten: 2-0. Een sterke partij - en zeker de eerste helft - was het niet van Malinwa, maar het was wel genoeg om tot op 2-0 te komen.

Na de 2-0 bleef Mechelen druk uitoefenen. Schoofs en Mrabti speelden de verdediging van Leuven volledig zoek, maar de kapitein schoot op Leysen. Hairemans raakte een Leuvens been met zijn schot. Toch was ook OHL nog eens gevaarlijk. Invaller Braut Brunes bracht de aansluitingstreffer op het scorebord, maar de grensrechter had buitenspel geconstateerd. Een terechte beslissing, bevestigd door de VAR.

In de slotfase zorgde Mrabti voor de 3-0. Leysen redde eerst de strafschop, maar een speler van OHL was te snel ingelopen. Bij de tweede poging scoorde de Zweed wel. Door de overwinning zet KV Mechelen toch nog wat druk op leider KAA Gent. De Buffalo’s ontvangen vanavond nog Westerlo.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.