Vandenbempt voorspelt moeilijke periode voor Antwerp: Toch te ver achteruit

Vandenbempt voorspelt moeilijke periode voor Antwerp: "Toch te ver achteruit"

10 mei - 10:40
3

Royal Antwerp FC heeft haar matige seizoen niet kunnen opsmukken. In de bekerfinale presteerde de ploeg van Mark van Bommel nog maar eens flauwtjes, waardoor Union Saint-Gilloise met 1-0 aan het langste eind trok. Voor de Nederlander dreigt het zo toch een lelijk einde te worden van een onvergetelijke passage op de Bosuil.

2023 was uiteraard een boerenjaar zonder weerga voor Antwerp. Met de tripel én een Champions-League-zege tegen FC Barcelona moesten de fans zich geregeld in de arm nijpen. Het laatste half jaar ontsnapt er al eens vaker een diepe zucht. Door de slechte resultaten dreigt het vertrek van Van Bommel zelfs eentje in mineur te worden. "Geen droomafscheid dus", beaamt Peter Vandenbempt bij Sporza. 

Volgens de journalist zit er ook wat storing op de lijn tussen Van Bommel en het Antwerp-bestuur. "Een jaar geleden was het nochtans grote liefde", herinnert hij zich. Vanzelfsprekend viel het afgelopen jaar niet te overtreffen, maar de terugval is wel groot. "Van de dubbel en de Champions League naar zelfs geen Europees voetbal ... Dan ga je toch veel te ver achteruit. Je hebt ook de indruk dat Antwerp - vorig seizoen toch dé ploeg van het land - van redelijk ver opnieuw moet beginnen", vat Vandenbempt zijn visie samen.

Opvolger met minder middelen
Uiteraard is Van Bommel niet de enige schuldige van die achteruitgang. De onheilspellende verhalen rond het financiële luik spelen ook hun rol. "Spelers zullen verkocht moeten worden, wat de ploeg minder aantrekkelijk maakt voor een nieuwe coach", voorspelt Vandenbempt geen al te eenvoudige zoektocht naar een T1.

Antwerp staat in zijn ogen dan ook voor een "cruciale" periode. De keuze voor de trainer moet weloverwogen zijn. "En in welke mate is Marc Overmars in de verte nog mee betrokken?", vraagt Vandenbempt zich tot slot nog af. "Ook dat verhaal vergeten we soms wel eens. Nee, het is geen vrolijke periode voor de Great Old."