Matchwinnaar Machida gelooft in titel Union: “Club Brugge heef tikje gekregen”

Matchwinnaar Machida gelooft in titel Union: “Club Brugge heef tikje gekregen”

10 mei - 08:44
30

Union SG heeft een eerste prijs sinds 1935 binnen. De Brusselaars wonnen met 1-0 van Royal Antwerp FC in de bekerfinale. Koki Machida scoorde het enige doelpunt van de wedstrijd.

Machida was ook al trefzeker in de halve finale tegen Club Brugge. “Het lijkt wel alsof ik enkel in de beker kan scoren. Dit is echt ongelofelijk, we hebben geschiedenis geschreven”, citeert Het Nieuwsblad de Japanse verdediger.

Machida is in de wolken. “Dit is één van de mooiste momenten in mijn carrière, ik zal dit nooit vergeten. Na al die jaren verdienen we dit zo hard, we hebben hier enorm voor gevochten. De finale was misschien niet de mooiste wedstrijd, maar dat doet er nu niet toe.”

Nu kan Union zich volledig focussen op de titelstrijd. “Of we nog kampioen kunnen worden? Of course! Maandag spelen we een belangrijke wedstrijd tegen Club, en zij hebben net een tikje gekregen na hun nederlaag tegen Fiorentina. We zijn enorm gemotiveerd om daar te winnen.”

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.