De weekendgids: barrageduel krijgt vorm, maandag nog geweldige uitsmijter

De weekendgids: barrageduel krijgt vorm, maandag nog geweldige uitsmijter

10 mei - 11:30 Laatste update: 19:10

In april en mei wordt de voetbalfan om de oren geslagen met de topaffiches. Daarom komt VoetbalPrimeur.be bij aanvang van elk(e) week en weekend op de proppen met een handig overzicht van de fijnste televisie-afspraken. Neem je agenda maar bij de hand!

Jupiler Pro League
Vrijdagavond is er al Standard Luik – KVC Westerlo, al staat er in dat duel helemaal niets meer op het spel. Het is vooral bidden dat de Luikse fans, die woedend is door de financiële wantoestanden binnen de club, hun onvrede op een beschaafde manier zullen uiten. Op sportief vlak is het in de JPL hoofdzakelijk uitkijken naar drie duels, waarvan twee op zaterdagavond. Eerst probeert KV Kortrijk haar levenslijn in handen te houden. Bij winst in Charleroi is de tweede stek in de Degradatie Play-Off veiliggesteld. Anders wordt het bang afwachten wat RWDM doet in Eupen. Een dik half uur na het laatste fluitsignaal daar start RSC Anderlecht haar missie om de leiding in de titelrace weer in handen te krijgen. Daarvoor moet het winnen van een KRC Genk zonder Wouter Vrancken.

Die andere twee titeluitdagers, Club Brugge en Union Saint-Gilloise, dansen met elkaar. Door de bekerfinale gebeurt dat wel pas op maandagavond. Valt er zondag dan helemaal naar niets uit te kijken op de Belgische velden? Nu ja, er is Royal Antwerp FC tegen Cercle Brugge en nog twee (overbodige) wedstrijden uit de Europe Play-Off, maar eigenlijk stem je vanaf 16u best af op … MSK Deinze – Lommel SK. Beide clubs dromen nog steeds van promotie naar de hoogste klasse. Na de 1-1 in Limburg ligt alles nog open. Stress verzekerd!

Premier League
In Engeland gaat de tweestrijd tussen Arsenal FC en Manchester City onverminderd voort. Kevin De Bruyne en Jérémy Doku brengen zaterdagmiddag al een bezoek aan Fulham FC, Leandro Trossard komt zondag pas in actie op Old Trafford. Helpt Manchester United haar stadsgenoot (onbedoeld) in het zadel? Voor Vincent Kompany zou het dan weer een weekend in rouw kunnen worden. Als zijn Burnley FC ten onder gaat bij Tottenham Hotspur, is de redding mathematisch onmogelijk.

Europese tickets
In alle andere grote competities is de kampioen intussen gekend. Dat betekent evenwel niet dat er geen inzet meer overblijft. De verdeling van de Europese tickets is immers nog niet beslecht. Vooral in Italië zijn Bologna – Napoli en Atalanta – AS Roma nog twee duels die vuurwerk beloven. Charles De Ketelaere, Romelu Lukaku en Mile Svilar mogen bij winst dromen van de Champions League. Welke Rode Duivel trekt aan het langste eind? Ook in de Ligue 1 is het zondagavond nog spannend, met onder meer de vraag of de steile opmars van Olympique Lyon (met Malick Fofana en Orel Mangala) nog tot een Europese bestemming leidt.

Jouw tv-gids voor dit weekend:

Vrijdag 10/5

20u45: Standard Luik – KVC Westerlo (Eleven Pro League 1)

Zaterdag 11/5

13u30: Fulham – Manchester City (Play Sports 1)
16u: Tottenham – Burnley (Play Sports 1)
18u: Napoli – Bologna (Eleven DAZN 3)
18u15: Charleroi – Kortrijk (Eleven Pro League 2)
20u45: Anderlecht – Genk (Eleven Pro League 1)

Zondag 12/5

16u: Deinze – Lommel (Eleven Pro League 2)
18u30: Antwerp – Cercle (Eleven Pro League 1)
20u45: Atalanta – Roma (Eleven DAZN 2)
21u: multilive uit de Ligue 1 (Eleven DAZN 3)

Maandag 13/5

20u30: Club Brugge – Union (Eleven Pro League 1)