Westerlo en STVV maken er een leuke pot van en delen de punten

3 mei - 22:45
1

Westerlo en Sint-Truiden VV namen het tegen elkaar op namens de Europe Play-Offs. Beide ploegen brachten een leuke pot voetbal op de mat en deelden de punten: 2-2.

Al na acht minuten stond STVV op voorsprong. Ito haalde verschroeiend uit en schoot de bal schitterend vanop afstand tegen de netten. Even later stond het al bijna 0-2 wanneer een schot van Koita afgeweken op Neustadter en via Bolat op de paal terechtkwam.

Na een half uur spelen kwam Westerlo op gelijke hoogte. Een knappe actie en prachtige goal van Jordan Bos zorgde voor de gelijkmaker. Na een vermakelijke eerste helft met kansen langs beide kanten gingen Westerlo en STVV met een 1-1 gelijkspel de rust in.

De tweede helft begon zoals de eerste, met een doelpunt. Lucas Stassin werkte als een echte spits af na een knappe assist van Griffin Yow. Twintig minuten voor tijd stonden de bordjes alweer gelijk. Bertaccini werd het straatje ingestuurd en die werkte koelbloedig af.

Ondanks de tien minuten extra tijd bleef de wedstrijd op een 2-2 gelijkspel steken in een aantrekkelijke wedstrijd. Daardoor staat STVV op een derde plek met 29 punten en is Westerlo de zesde en laatste in de Europe Play-Offs met 18 punten.