Broos weet wie titel zal pakken tussen Club Brugge en RSC Anderlecht: "Meer kwaliteit"

17 mei om 20:22

Club Brugge en RSC Anderlecht staan zondag tegenover elkaar in een duel dat de titelstrijd kan beslissen. RSC Anderlecht is licht favoriet door het thuisvoordeel en de kleine voorsprong, al ziet Hugo Broos het toch anders uitdraaien.

De huidige bondscoach van Zuid-Afrika gelooft nog steeds dat Club Brugge dit seizoen de titel zal pakken. "Het wordt een wedstrijd met enorme druk voor beide teams. Degene die buigt zal de titel verliezen. Maar ik zie Brugge winnen en kampioen worden", geeft hij aan bij Sudinfo.

Volgens hem is Club Brugge ook een pak beter in vorm en zal dat voor het verschil gaan zorgen. "Club Brugge heeft kwaliteiten getoond die al acht wedstrijden veel beter waren dan Sporting. Thiago is afwezig, maar Skov Olsen is terug om het verschil te maken. Het enige nadeel voor Club is de gemiste kansen tegen de Union, het zal dus nog spannend worden", aldus Broos.

De trainer heeft een verleden bij beide ploegen en beleefde er ook successen, maar is toch meer fan van Blauw-Zwart. "Ja, sinds mijn pijnlijke ontslag bij Sporting in 2005. Ik heb twaalf jaar bij Anderlecht gespeeld, waarmee ik heel wat heb gewonnen, maar ik heb altijd veel meer respect gekregen van Brugge", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.