Vanhaezebrouck neemt afscheid van KAA Gent: "Misschien ben ik wel toe aan rust"

17 mei om 20:05

Hein Vanhaezebrouck is bezig aan zijn laatste weken bij KAA Gent en zal na het seizoen afscheid nemen van de Buffalo's. De trainer kan uitkijken naar een nieuwe uitdaging, al is het nog lang niet zeker of die er ook komt.

Op zijn persconferentie geeft de nu zestigjarige Vanhaezebrouck aan dat er mogelijk een break zit aan te komen voor hem. “Misschien ben ik wel toe aan rust, maar daar volgt later nog meer info over", klinkt het.

Voor Vanhaezebrouck waren het naar eigen zeggen dan ook bijzonder drukke tijden bij Gent de voorbije maanden en jaren. "Mijn periode hier heeft meer energie gekost dan eigenlijk nodig is. Hier word je namelijk tot meer verplicht dan je eigenlijk zou moeten doen als trainer", aldus de trainer.

"Ik heb dat altijd wel gedaan met plezier, maar toch vooral uit noodzaak", klinkt het nog. "Als ik die extra zaken er niet zou hebben bij gepakt, zou het niet zijn goed gekomen. Daarbij komt ook dat de omstandigheden niet ideaal waren toen ik hier toekwam voor mijn tweede periode. Zelfs 4 jaar later zijn die nog altijd niet optimaal", doelt hij op de financiële moeilijkheden van de club.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.