STVV en OHL zorgen amper voor opwinding en geen winnaar op Stayen

17 mei om 22:43
Laatste update: 17 mei om 22:54

Het afscheidsfeestje van Shinji Okazaki bij STVV werd er niet meteen eentje met glans. De Japanner nam het met zijn Kanaries op tegen Oud-Heverlee Leuven, maar kon in een overbodige wedstrijd nooit echt voor opwinding zorgen. Het werd 1-1.

Shinji Okazaki werd voor de aftrap werd in de schijnwerpers gezet op Stayen. De 38-jarige Japanner beëindigt na dit seizoen zijn indrukwekkende voetbalcarrière en kreeg van coach Fink nog een laatste basisplaats als eerbetoon. Maar een heus feest werd het niet. Beide ploegen waren aanvankelijk op een bijzonder nat kunstgrasveld aan elkaar gewaagd en kwamen amper tot kansen.

Er kon in de eerste helft wel gevierd worden door de bezoekende fans, die Meuanta zagen scoren, maar hij stond buitenspel en werd terecht afgevlagd. De wedstrijd kabbelde daarop rustig voort naar de rust, totdat Ito plots een enorme kans kreeg. De snelle Japanner dribbelde langs enkele Leuvense verdedigers, maar schoot de 1-0 in het zijnet.

Ook in de tweede helft kregen we geen barrage aan kansen te zien, maar uiteindelijk toch wél doelpunten. Na het afscheid van Okazaki in de 52e minuut schoot zijn vervanger Kaya fraai de 1-0 voorbij Leysen. Coach Garcia bracht drie nieuwe spelers in en Thorsteinsson maakte meteen gelijk. De IJslander kapte tweemaal langs Smets en schoot de bal droog in de hoek. We kregen nog een spannend slotkwartier, maar geen doelpunten. Het bleef 1-1.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.