Everton van Rode Duivel Amadou Onana deelt nieuws over contracten

OFFICIEEL: Everton FC maakt contractverlengingen, maar ook vertrekkers bekend

17 mei om 17:58
Laatste update: 17 mei om 18:52

Met nog slechts één wedstrijd te gaan in de Engelse Premier League, is Everton FC volop bezig met de voorbereidingen voor volgend seizoen. De club van Rode Duivel Amadou Onana maakte vrijdag bekend wie er een contractverlenging krijgt en wie mag beschikken op het eind van het seizoen. 

De club heeft besloten om ervaren mannen als Seamus Coleman en Ashley Young langer aan zich te binden. De respectievelijk 35 en 38-jarige vleugelverdedigers krijgen allebei een contractverlening van één seizoen. Daarnaast hebben The Toffees ook besloten om de optie te lichten om Idrissa Gana Gueye z'n contract te verlengen tot juni 2025.

Voormalig Club Brugge-winger Arnaut Danjuma kwam dit seizoen amper in de plannen voor bij Everton en zal op het einde van de huurperiode gewoon terugkeren naar Villarreal CF. Daarnaast keert ook Jack Harrison terug naar Leeds United, maar de club wil werk makenvan een definitieve transfer. 

Naast Danjuma en Harrison mogen ook Andre Gomes en Andy Lonergan Goodison Park verlaten. Hun contract loopt af en zal niet verlengd worden. Dele Alli zijn contract loopt ook af, maar het is voorlopig nog onduidelijk of dat verlengd zal worden. Everton laat wel weten dat hij ondersteuning krijgt zolang hij nog bezig is met z'n herstel van een liesblessure. 

Of Amadou Onana volgend seizoen nog zal spelen voor Everton, is een vraagteken. De boomlange middenvelder kan rekenen op heel wat interesse van verschillende topclubs, waaronder Bayern München, Arsenal, Tottenham en FC Barcelona. Ook Jarrad Branthwaite en Dominic Calvert-Lewin genieten heel wat interesse. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.