Alexander Blessin voor Cercle Brugge - Union SG

Union leeft op hoop: "Hoe meer je nadenkt, hoe gekker je ervan wordt"

17 mei om 16:10

Zondag speelt Union Saint-Gilloise op het veld van Cercle Brugge z'n voorlaatste wedstrijd van het seizoen. Indien de Brusselaars de titel nog willen pakken, moet het zelf twee keer winnen én hopen dat Club Brugge en RSC Anderlecht punten morsen. Voor coach Alexander Blessin is er maar één scenario mogelijk: zélf winnen zondag. 

Blessin wil naar eigen zeggen niet al te veel meedoen aan het uitwerken van mogelijke scenario's. "Hoe meer je erover nadenkt, hoe gekker je ervan wordt", citeert HLN de Duitser. "Als RSCA en Club gelijkspelen, moeten ze op de slotspeeldag beiden nog eens punten laten liggen. En als de ene wint, moet die de week erop verliezen."

Blessin wil daarom liever de focus op z'n eigen team behouden en zelf de drie punten binnenhalen tegen Cercle Brugge. Daarvoor heeft de Duitser zo z'n trucjes om de concentratie bij zijn team niet te laten afzwakken. "We hebben tijdens de lunch de Champions League-hymne afgespeeld", klinkt het. " Eerste is het hoofddoel, maar tweede betekent toch ook kwalificatiematchen voor de Champions League. De training van vandaag was écht goed, dat geeft me hoop."

Zondag begint de wedstrijd tussen Cercle Brugge en Union SG om 13u30 in het Jan Breydelstadion. De topper tussen RSC Anderlecht en Club Brugge gaat van start om 18u30 in het Lotto Park. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.