Mertens na Napoli ook koning van Galatasaray: "Hij is de architect"

17 mei om 21:17

Dries Mertens blijft de harten veroveren bij zijn ploegen. De voormalige Rode Duivel is bijzonder geliefd bij ex-club Napoli, maar ook in Istanboel is hij inmiddels een publiekslieveling geworden bij Galatasaray. Fans kunnen de lof over hem dan ook niet op.

Eén van die fans is Yordi Yamali, een Nederlands-Turkse podcast en bovendien supporters van Galatasaray. "Hij is onbetwistbaar de architect van deze ploeg", geeft Yamali aan in een gesprek met Het Laatste Nieuws.

Aanvankelijk was Yamali ook geen fan van Mertens, maar hij heeft hem nu toch helemaal overtuigd. "Hij heeft zijn maniertjes op een voetbalveld. Hij zoekt de camera weleens op, is zeer kundig in het zich laten vallen. Maar ik ben ondertussen helemaal bekeerd. Iedereen met een hart voor Galatasaray is fan van Dries", klinkt het.

Met twaalf doelpunten en achttien assists in 49 partijen zitten de statistieken ook geweldig mee voor Mertens. Al is dat niet de enige reden waarom hij zo geliefd is. Ook zijn atypisch gedrag als voetballer helpt. "In de eerste weken dat hij en zijn vrouw in Istanboel woonden, trokken ze naar de kleine lokale tentjes die de stad ook uniek maken. In het moderne voetbal is dat verfrissend. Ze zijn een stel levensgenieters bij mekaar", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.