Anderlecht verhuurt met Patris en Flips investering van 7 miljoen euro

Vorige zomer voor 7 miljoen euro gehaald, nu op 3 dagen tijd op huurbasis weg bij Anderlecht

7 september om 00:16
Laatste update: 7 september om 00:16

Op het gebied van inkomende transfers hield RSC Anderlecht zich de voorbije dagen rustig. Op uitgaand vlak was er wel nog beweging in het Lotto Park. Zo verhuurde Anderlecht nog Louis Patris en Alexis Flips. Twee spelers waarin het vorige zomer nog serieus investeerde.

In de zomermercato van het seizoen 2023 – 2024 was Anderlecht op zoek naar een rechtsachter. In zijn zoektocht kwam het uit bij Louis Patris. Voor 3,5 miljoen euro kon Anderlecht de speler uiteindelijk overnemen van Oud-Heverlee Leuven.

In zijn eerste jaar moest Patris opboksen tegen Killian Sardella en verloor de concurrentiestrijd. Patris kwam uiteindelijk aan amper 1.165 speelminuten in het eerste elftal van Anderlecht verdeeld over 19 partijen. Hierin scoorde hij 1 keer.

Dit seizoen haalde Anderlecht met Thomas Foket nog een extra rechtsachter naar Brussel. Patris werd hierdoor helemaal overbodig. Verder dan een luttele speelminuut tegen Antwerp als invaller kwam hij dit seizoen niet. Ondertussen heeft Anderlecht hem verhuurd aan STVV. De Kanaries versierden ook een aankoopoptie.

Tweede verhuurperiode op rij voor Flips
Vrijdag raakte dan weer bekend dat Flips – ondanks dat hij werd ingeschreven voor de Europa League – toch tijdelijk (?) Anderlecht verlaat. Bij Charleroi mag de 24-jarige Fransman zijn loopbaan weer nieuw leven inblazen.

Ook voor Flips legde Anderlecht 3,5 miljoen euro op tafel. Stade de Reims nam het in ontvangst. Van Riemer kreeg hij in de competitie 5 basisplaatsen en 7 invalbeurten. Na een half seizoen verhuurde Anderlecht de flankspeler al aan het Turkse Ankaragücü. In het beginseizoen kwam er geen herkansing en nu huurt Charleroi de speler met aankoopoptie.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.