Alexis Flips van RSC Anderlecht naar Sporting Charleroi

OFFICIEEL: Charleroi slaat nog flinke slag en huurt Flips van Anderlecht

6 september om 18:33

Sporting Charleroi heeft op de laatste dag van de zomermercato nog een flinke slag geslagen. De Zebra’s huren Alexis Flips van voor een seizoen van RSC Anderlecht en kunnen de Fransman daarna definitief overnemen.

Flips speelde het voorbije seizoen op huurbasis voor het Turkse MKE Ankaragücü en keerde in de zomer terug bij de selectie van Anderlecht. Trainer Brian Riemer ziet het echter niet echt zitten in de middenvelder en gunde hem tot nu toe maar 1 speelminuut dit seizoen.

Anderlecht nam de Fransman vorige zomer voor 3,5 miljoen euro over van het Franse Stade Reims, maar al na een half seizoen leek dat geen goede match en werd Flips op uitleenbeurt naar Turkije gestuurd.  Hij wordt nu voor één seizoen, met aankoopoptie, verhuurd aan Charleroi.

Bij Charleroi waren ze na het vertrek van de Japanner Ryota Morioka, die terugkeerde naar zijn thuisland, nog op zoek naar versterking van het middenveld. Dat is nu op de valreep dus nog gelukt.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.