Geraerts verzekert zich van behoud met Schalke 04 en praat met club over toekomst

17 mei om 23:15

Trekt hij naar Club Brugge? Of blijkt Karel Geraerts toch bij Schalke 04. De trainer wist de Duitse traditieclub te verzekeren van het behoud en kan nu helemaal gaan nadenken over zijn toekomst. De gesprekken met zijn club staan alvast op de planning.

Op zijn persconferentie vrijdag bevestigde Geraerts dat de eerste gesprekken al gevoerd zijn én ook positief zijn verlopen. "Nu ga ik verder overleggen met mijn familie en mijn makelaar", geeft de 42-jarige trainer aan. Een definitieve beslissing werd er dus echter nog niet genomen.

Geraerts werd in oktober van vorig jaar aangesteld bij Schalke 04 en wist de club te verzekeren van het behoud toen het aanvankelijk nog op een degradatieplaats stond. Intussen staat zijn ploeg op de tiende plaats, maar kreeg hij ook flink wat kritiek te verwerken.

Of Geraerts, die bij Schalke 04 nog een contract tot medio 2025 heeft ,ook zal blijven, is dan nog maar de vraag. De trainer werd recent wel nog gelinkt aan Club Brugge na het vertrek van Ronny Deila. Nicky Hayen werd toen echter aangesteld als interim-trainer en doet het voorlopig bijzonder goed bij de Bruggelingen.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.