‘Omgevingsvergunning voor nieuw stadion Club Brugge blijft vernietigd’

‘Omgevingsvergunning voor nieuw stadion Club Brugge blijft vernietigd’

25 april - 14:18
62

De omgevingsvergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge blijft vernietigd. De Raad van State is donderdag tot dit besluit gekomen, laat Het Nieuwsblad weten. Club Brugge diende in november al wel een vernieuwde aanvraag voor de vergunning in. Club Brugge verwacht dat op 16 juni een uitspraak wordt gedaan over de nieuwe aanvraag.

In februari 2023 werd de vergunning voor het nieuwe stadion van Club Brugge geschrapt. Dit kwam mede doordat de parkeerverordening niet strookte met de mobiliteitsplannen in het stadiondossier. Daarnaast zou er niet zorgvuldig genoeg zijn omgegaan met de bezwaren van de omwonenden over het mobiliteitsplan.

Club Brugge, de stad Brugge en de Vlaamse regering gingen aan de slag om een nieuw stadiondossier op te stellen, dat rekening hield met de opmerkingen. Naast het nieuwe verzoek trokken zij ook naar de Raad van State tegen de schrapping van de eerste omgevingsvergunning. Nu heeft de Raad aangegeven dat ze bij de eerste beslissing blijven om de omgevingsvergunning te schrappen.

Het naar buiten brengen van de blijvende vernietiging van de omgevingsvergunning wordt gezien als een slag in het water, aangezien een tweede aangepaste aanvraag al is ingediend in november. Club Brugge zei het volgende over de nieuwe aangepaste aanvraag die zij in november indiende bij de Raad van State.

“Het ingediende dossier is het resultaat van een aanpassingsronde bovenop het oorspronkelijke dossier nadat de vorige omgevingsvergunning vernietigd werd door de Raad voor Vergunningsbetwistingen in februari eerder dit jaar. Er werd in dit vernieuwde dossier speciale aandacht besteed aan het parkeer- en mobiliteitsbeleid”, citeert Het Nieuwsblad Club Brugge.