Ook Defour ziet Anderlecht het moeilijk hebben: Dat moet toch ergens fout lopen

Ook Defour ziet Anderlecht het moeilijk hebben: "Dat moet toch ergens fout lopen"

4 mei - 19:27
5

Er zijn nog vier speeldagen te gaan in de Champions' Play-Offs, die zullen moeten beslissen over de nieuwe kampioen. Het belooft nog spannend te worden met drie titelkandidaten: RSC Anderlecht, Union SG en Club Brugge. Steven Defour werpt zijn licht op die strijd.

RSC Anderlecht staat momenteel aan de leiding in de stand, maar mag zich volgens Defour zeker nog niet rijk rekenen. "De factor 'geluk' zal een grote rol spelen. Maar momenteel is de tendens toch dat Brugge aan het razen is en dat het bij Anderlecht telkens iets te veel met de hakken over de sloot is. Dat moet toch ergens fout gaan lopen", klinkt het bij Radio Radzinski.

Defour ziet ook hoe Anderlecht het onder meer op het middenveld moeilijk heeft. "Leoni is een hele goede voetballer, maar dan is de vraag aan wie je hem linkt", gaat Defour verder. "Dat kan Rits of Delaney zijn, maar dan heb je een echte nummer tien nodig. Dolberg gaat op het middenveld nooit het werk opknappen, dan speel je met twee spitsen", geeft hij aan.

Voor Defour is het dan ook duidelijk dat Stroeykens naar het centrum moet en niet op de flanken mag staan. "Ik zou toch altijd proberen om met echte flanken te spelen", waarmee hij doelt op onder meer Francis Amuzu en Anders Dreyer.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.