Burnley-degradatie lijkt onafwendbaar na zwaar verlies tegen Newcastle

4 mei - 18:00 Laatste update: 18:04

Burnley FC en Vincent Kompany hebben in de strijd tegen degradatie geen goede zaak kunnen doen. Het had absoluut een driepunter nodig tegen Newcastle United, maar ging met pijnlijke 1-4 cijfers onderuit.

Het team van Kompany had na een goede reeks nog een sprankeltje hoop op handhaving, maar dan moest het winnen van Newcastle United. De Clarets begonnen fel aan de partij, maar konden niet profiteren omdat de poging van Jacob Bruun Larsen in de derde minuut werd gepareerd door Martin Dubravka. Kompany bleef ook woedend achter nadat scheidsrechter Anthony Taylor geen strafschop had toegekend voor de duw van Bruno Guimaraes op Lorenz Assignon in het strafschopgebied.

Uiteindelijk waren het de bezoekers die bij hun eerste aanval meteen konden scoren. Callum Wilson reageerde het snelst om het leer binnen te schuiven nadat Arijanet Muric Alexander Isak's poging eerder had gepareerd. Het team van Eddie Howe nam de controle over en wist voor rust nog twee keer te scoren via Sean Longstaff en Guimaraes.

Ook in de tweede helft konden de bezoekers eerst vieren. Na een fout van Josh Brownhill kreeg Newcastle een strafschop. Hoewel de strafschop van Isak werd gestopt door Muric schoot de Zweed meteen daarna zijn twintigste competitiedoelpunt van het seizoen binnen.

Een kopbal van Dara O'Shea bezorgde Burnley nog een late troostgoal, maar de overtuigende overwinning van Newcastle brengt hen een plek omhoog naar de zesde plaats. Burnley en Kompany blijven achter op de negentiende plek, op vijf punten van een veilige plaats.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.