Courtois houdt meteen de nul, Real Madrid op zucht van landstitel

Courtois houdt meteen de nul, Real Madrid op zucht van landstitel

4 mei - 18:35

Real Madrid staat op matchpoint in de Spaanse competitie, doordat de ploeg in eigen huis een probleemloze zege op Cádiz heeft geboekt. Als FC Barcelona later op zaterdag punten laat liggen in de topper tegen Girona, dan is Real al kampioen.

Na een midweekse Champions League-ontmoeting met Bayern München (2-2) moest Real Madrid zaterdag in eigen stadion weer aan de bak. Bij een overwinning op Cádiz zou De Koninklijke de één na laatste stap richting de landstitel zetten. Desondanks koos trainer Carlo Ancelotti voor veel andere namen: zo verschenen onder meer Arda Güler, Fran García en Dani Ceballos in de basis, terwijl Jude Bellingham één van de steunpilaren was die op de bank begon. Thibaut Courtois vierde dan weer zijn comeback en wist zich meteen te tonen meteen heerlijke redding.

Real Madrid was vanaf de eerste minuut dominant tegen Cádiz. Dat leverde veel balbezit en een aantal kansen op, maar het leidde nog niet direct tot doelpunten. Daar kwam snel na rust verandering in: op de rand van de zestien schoot Brahim Díaz de bal op fenomenale wijze in de kruising, waardoor Real aan de leiding ging.

Na die goal bracht Ancelotti een aantal grote namen binnen de lijnen. Zo ook Bellingham: de Engelsman stond nog maar net in het veld, toen hij de marge verdubbelde namens de thuisploeg. Bellingham veroverde de bal zelf op de helft van Cádiz, waarna hij via tussenstations Luka Modrić en Díaz tot scoren kwam. Real kreeg daarna nog kansen op meer goals. Dat leverde diep in blessuretijd nog de 3-0 van Joselu op, na een sterke actie van Nacho.

Door de overwinning staat Real Madrid nu dus op matchpoint in La Liga. Op zijn vroegst kan de landstitel later op de zaterdag al een feit worden, mits Barça punten morst tegen Girona. Gebeurt dat niet, dan krijgt Real op zaterdag 11 mei de kans om het zelf af te maken. De Madrilenen gaan dan op bezoek bij Granada.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.