KRC Genk hard onderuit op bezoek bij Cercle Brugge, strijd om plek 4 ligt open

4 mei - 22:51
56

KRC Genk ging hard onderuit op bezoek bij Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Groen-zwart wist in eigen huis met 4-1 te winnen van Genk. Hierdoor ligt de strijd om plek vier in de Champions' Play-Offs helemaal open. Bij Cercle Brugge maakte Kevin Denkey zijn eerste twee assists van het seizoen en ook zijn 26e treffer. Verder maakte bij Cercle Brugge een sterk spelende Felix Lemarechal, Malamine Efekele en Thibo Somers de doelpunten. Namens Genk wist Anouar Ait El Hadj te scoren.

KRC Genk ging op bezoek bij Cercle Brugge in het Jan Breydelstadion. Cercle Brugge wilde het gat dichten voor de vierde plaats in de Champions’ Play-Offs en kwam fanatiek uit de startblokken.

Genk had moeite met de druk van Cercle, maar kwam na 9 minuten op voorsprong via El Hadj. Het was de eerste aanval van Genk en het was direct raak. El Hadj kreeg de bal cadeau van Jesper Daland. Vervolgens werkte El Hadj met buitenkant rechts af.

Lang kon Genk niet genieten van de voorsprong. Drie minuten later bracht Lemarechal Cercle Brugge weer op gelijke hoogte. Somers wist Lemarechal te bereiken die vervolgens beheerst afwerkte. Het doelpunt werd afgefloten voor buitenspel, maar de VAR oordeelde dat het een geldig doelpunt was. Het was voor Lemarechal zijn eerste treffer namens Cercle.

De derde kans van de wedstrijd werd opnieuw een doelpunt. Dit keer was het Cercle Brugge dat op voorsprong kwam. In de 24e minuut maakte na Lemarechal ook Efekele zijn eerste doelpunt voor groen-zwart. Efekele kon binnentikken na een voorzet van Denkey, het was de eerste assist voor Denkey dit seizoen.

Genk leek zich weer beter in de wedstrijd te spelen, maar het was opnieuw Cercle Brugge dat vlak voor rust wist te scoren. Lemarechal leverde de bal op een presenteerblaadje aan Denkey die vervolgens langs het doel schoot. De bal belandde bij Somers die wist binnen te schieten. Denkey maakte op goed geluk zijn tweede assist dit seizoen.

De eerste helft kreeg maar liefst 10 minuten blessuretijd. In de tweede helft was het duidelijk wat voor instructies Cercle Brugge in de rust had meegekregen. Cercle Brugge ging nadrukkelijk op zoek naar de genadeklap.

In de 61e minuut wist Cercle Brugge dit te realiseren. Denkey werd bereikt door de sterk spelende Lemarechal en maakte zijn 26e doelpunt van het seizoen. Door de 4-1 was de match zo goed als gespeeld voor Cercle en Genk.

In de daaropvolgende fase liet Cercle Brugge Genk meer komen. Dit leverde De Genkies een aantal kansen op. Het lukte de manschappen van hoofdtrainer Wouter Vrancken niet meer om op het scorebord te komen waardoor Cercle Brugge met 4-1 wist te winnen.

Door de zege is het verschil tussen Cercle Brugge en Genk nog maar een punt in de Champions’ Play-Offs van de Jupiler Pro League.