Charleroi laat Kortrijk en Eupen hopen na winst bij RWDM

4 mei - 18:07 Laatste update: 18:09

Voor RWDM wordt het steeds moeilijker om de degradatie dit seizoen nog te ontlopen. Het maakte amper kans op puntengewin tegen Sporting Charleroi en ging met 3-1 onderuit.

De troepen van Rik De Mil konden zonder zorgen aan de aftrap verschijnen. De redding was immers al een feit. RWDM van zijn kant strijdt nog met KV Kortrijk en KAS Eupen voor een barrageticket. De match begon perfect voor de bezoekers. Na amper 7 minuten ging Dari van buiten de zestien zijn kans vanuit een scherpe hoek. Hubert ging plat, maar kon geen redding brengen. De doelman van RWDM zag er bij het doelpunt net zoals een paar verdedigers niet al te goed uit.

Na de openingsgoal bleef het antwoord van RWDM uit. Hierdoor kon Charleroi verder uitlopen. Dragsnes tekende voor de 0-2 in de 35e minuut en 4 minuten later was Guiagon aan het feest. Bij het derde doelpunt ging Reine-Adélaïde in de fout. Even later moest hij geblesseerd het verlaten. Ook Adarmola van RWDM en Dari konden de eerste helft niet uitspelen.

Na de 0-3 van Charleroi kwam RWDM dan toch eens piepen aan de andere kant van het veld, maar tot twee keer toe hield Koffi de nul op het bord. Zodoende konden de Zebra's met gerust hart gaan rusten.

Na de rust kwam de thuisploeg helemaal anders uit de kleedkamer en zette het meteen druk naar voren. Het ging duidelijk op zoek naar een doelpunt om de kloof te verkleinen. Dat doelpunt kwam er uiteindelijk ook na iets meer dan een uur voetballen. Gueye sprong hoger dan iedereen na een voorzet van Camara en knikte de bal in het net. De Brusselse ploeg bleef aandringen, maar slaagde er niet in het tij te keren.

Door de nederlaag doet RWDM een slechte zaak in de degradatiestrijd. Het blijft steken op 30 punten. KV Kortrijk (28 punten) en KAS Eupen (25 punten) spelen zondag nog tegen elkaar in het Guldensporenstadion.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.