Barcelona verliest van Girona en zakt naar derde plaats, Real Madrid kampioen

4 mei - 20:48
10

FC Barcelona is er zaterdag niet in geslaagd om het titelfeest van Real Madrid nog even uit te stellen. De ploeg van Xavi leed een gevoelige nederlaag in de Catalaanse derby tegen Girona, dat Blaugrana voorbij steekt in La Liga.

Al snel moest de ex-Ajacied in de achtervolging tegen Barcelona. Andreas Christensen kreeg wel erg veel ruimte en schoot vanaf randje zestien fraai binnen: 0-1. Het antwoord volgde echter meteen vanaf de aftrap. La Liga-topscorer Artem Dovbyk, die in verband wordt gebracht met Atlético Madrid, kopte raak uit een voorzet.

De bezoekers in het bescheiden Estadi Montilivi kregen zodoende binnen vier minuten al twee goals voorgeschoteld. Barça had daarna het initiatief, maar ook Girona liet zich zo nu en dan zien. Op slag van rust kwamen de bezoekers weer op voorsprong. De bal ging op de stip na een overtreding op Lamine Yamal en Robert Lewandowski benutte het buitenkansje.

Barcelona leek het titelfeestje van Real zodoende nog even uit te gaan stellen, maar in de tweede helft kantelde de wedstrijd. Portu maakte in de 67e minuut gelijk, nadat Sergi Roberto balverlies inleidde met een foute terugspeelbal. Via Miguel Gutiérrez werd het 3-2 en vervolgens deed Portu nog een duit in het zakje met een fantastische uithaal: 4-2.

Real Madrid is zodoende kampioen, terwijl Girona naar de tweede plaats stijgt. Barça staat nu derde.