Kan Kompany de Premier League verbazen? Burnley heeft sprankeltje hoop

Kan Kompany de Premier League verbazen? Burnley heeft sprankeltje hoop

24 april - 18:00 Laatste update: 27 april - 11:17
21

Negentiende in de stand en drie punten verwijderd van een veilige zeventiende plek in de Premier League. Dit is de tussenstand voor het Burnley FC van Vincent Kompany. Met nog vier wedstrijden te gaan, waait er sinds afgelopen weekend opnieuw wat hoop door Turf Moor. Voetbalprimeur.be schat de kansen in.

Burnley FC wist afgelopen zaterdag met 1-4 op het veld van Sheffield United te winnen. De Blades zijn nu al zo goed als zeker van degradatie naar The Championship. De nederlaag betekent dat het maximale aantal punten dat Sheffield dit seizoen kan halen 31 is. Geen enkel team in de Premier League is ooit overeind gebleven met minder dan 34 punten. Een eerste ploeg overboord dus.

Even zag het ernaar uit dat ook Kompany ondertussen zou weten hoe laat het is, maar na een goede reeks is er opnieuw een kans op behoud … 

Goede vorm
Er leeft opnieuw hoop bij de voormalige RSC Anderlecht-man. Zeven speeldagen geleden was de kloof tussen Burnley en Nottingham Forest (momenteel de veilige zeventiende) nog elf punten. Ondertussen hebben de mannen van Kompany Forest in het vizier. Met tien punten uit de laatste zeven wedstrijden - en een puntenaftrek bij Forest - heeft Burnley de kloof met Nottingham Forest naar drie punten kunnen slinken. Ook na de wedstrijd tegen Sheffield United klonk het kamp van Burnley vastberaden. 

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Burnley Football Club (@burnleyofficial)

Moeilijk programma
Of Kompany en co de klus zullen klaren? De vorm is beter bij Burnley en dat zorgt voor een sprankeltje hoop. Sinds de nederlaag op Bournemouth, begin maart, verloor Burnley slechts één wedstrijd in de Premier League. Of ze deze vorm zullen doortrekken in de laatste eindsprint? Dat lijkt dan weer onwaarschijnlijk … Kompany krijgt een stevig drieluik gepresenteerd: op bezoek bij Manchester United, in eigen huis tegen Newcastle United en op bezoek bij Tottenham. Afsluiten doen ze op Turf Moor met een mogelijk allesbepalende partij tegen directe concurrent Nottingham Forest. 

De statistieken
Dat het programma van Burnley niet gunstig is, heeft ook Opta opgemerkt. Ondanks de overwinning van zaterdag heeft Burnley volgens de statistici van Opta slechts 6,2% kans om te overleven. Luton Town staat twee puntjes voor op Burnley, maar heeft een makkelijkere eindsprint. Luton heeft dan ook - ondanks een 1-5 nederlaag op Brentford - nog steeds 28,5% kans om volgend seizoen in de Premier League te spelen.

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Burnley Football Club (@burnleyofficial)

In spanning afwachten
Of Burnley nog een kans maakt, hangt ook af van het resultaat in de hoorzitting van Forest. Kompany heeft momenteel nog een sprankeltje hoop, maar die leeft door de vier punten die Forest werden afgepakt in maart. De club ging toen meteen in beroep en die hoorzitting gaat op woensdag door. Forest heeft alvast het gevoel dat ze niets te verliezen hebben door in beroep te gaan. De club hoopt echter op een vermindering. Zelfs als een beroep resulteert in een strafvermindering van slechts één punt, kan dat een groot verschil maken aan het einde van het seizoen. De marges tussen overleven en degraderen kunnen zo klein zijn.