UEFA-ranking: Coëfficiëntenpolonaise voor België, concurrentie laat punten liggen

24 augustus om 09:30
Laatste update: 24 augustus om 09:30

De Belgische ploegen hebben voor een spetterende week gezorgd op de coëfficiëntenlijst. RSC Anderlecht, KAA Gent en Cercle Brugge kwamen in actie en wisten ook allen hun partij te winnen. Het zorgt dan ook voor een bijzonder positieve UEFA-ranking! VoetbalPrimeur.be praat je bij.

Nadat Cercle Brugge en KAA Gent zich konden kwalificeren voor de volgende ronde en Union werd uitgeschakeld in de kwalificatieronde voor de Champions League, kwam er met RSC Anderlecht nog een extra ploeg in Europa bij. En na enkele moeilijkere weken mag ons land eindelijk nog eens echt zegevieren.

KAA Gent opende de voetbalavond met een partij tegen Partizan. Op papier misschien wel de moeilijkste tegenstander van alle drie onze Belgische clubs, maar de Buffalo's wisten op verplaatsing wel een belangrijke 0-1 zege te boeken.

Cercle Brugge overtuigde dan weer enorm tegen de Poolse tweedeklasser Wisla Krakow (1-6) en ook RSC Anderlecht won haar partij tegen Dinamo Minsk (0-1). Drie overwinningen, die de Belgische coëfficiënt ook 0.600 punten hebben opgeleverd.

De concurrentie
Uiteraard moet er ook gekeken worden naar de concurrentie van ons land. Als we kijken naar eerste achtervolger Tsjechië zien we gemixte resultaten. Met Slavia Praag zag het wel een topclub verliezen van Lille OSC, maar Sparta Praag en Viktoria Plzen wisten hun partij wel met een overwinning af te sluiten. Mlada Boleslav geraakte dan weer niet voorbije Paksi SE en speelde met 2-2 gelijk.

Turkije kende een bijzonder moeizame Europese week en zag het Galatasaray van Dries Mertens en Michy Batshuayi met 3-2 verliezen van Young Boys Bern. Ook op donderdag werd het geen succes voor Turkije met gelijke spelen van Besiktas, Trabzonspor en Basaksehir.

De landen boven ons deden het wel een pak beter. Voor Nederland wist Ajax te winnen van Jagiellonia Bialystok, terwijl SC Braga en Vitoria de Guimaraes ook een overwinning boekten voor Portugal. Zij lieten geen punten liggen.

Stand:                         punten 24/25              punten totaal       teams actief
06.  Nederland                     2.833                     54.733                       5/6
07.  Portugal                        4.300                     50.316                       5/5
08.  BELGIË                         3.000                     44.200                       5/5
09.  Tsjechië                        3.300                     36.850                       4/5
10.  Turkije                          2.000                     35.600                       5/5

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.