Cercle Brugge met anderhalf been in groepsfase na enorme zege tegen Wisla Krakau

22 augustus om 22:24
Laatste update: 22 augustus om 22:34

Cercle Brugge heeft een belangrijke stap gezet richting kwalificatie voor de groepsfase van de Conference League. In Polen kende het geen enkel probleem met traditieclub en tweedeklasser Wisla Krakau. Het werd 1-6.

Cercle Brugge kent een moeizaam seizoensbegin, maar daar was tegen de Poolse tweedeklasser absoluut niets van te merken. Al na twaalf minuten voetballen werd het duidelijk dat Cercle Brugge een goede zaak ging doen. Alan Minda opende na negen minuten de score met een knap schot, enkele minuten later verdubbelde Thibo Somers de score.

De thuisploeg kwam er op geen enkel moment aan te pas en wist doelman Warleson maar niet te bedreigen. Cercle bleef baas en zag dat net voor rust nog beloond worden met de 0-3 van Christiaan Ravych.

De buit was daarmee al helemaal binnen. Cercle kende echter geen genade en wist al vroeg in de tweede helft voor de 0-4 te zorgen via Kevin Denkey. Het bleef daarop doelpuntenmakers regenen, met ook Abdoul Kader Ouattara en Kazeem Olaigbe die de netten konden doen trillen. In het absolute slot vond Wisla Krakau via Angel Rodado nog een kleine eerredder, al is het duidelijk dat het Europese verhaal voor Wisla Krakau helemaal voorbij is.

Cercle Brugge staat komende week donderdag in eigen huis nog tegenover Wisla Krakau, maar zal ongetwijfeld met een B-ploeg voor de dag komen. Enkele dagen later staat namelijk het burenduel tegen Club Brugge op het programma.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.