KAA Gent wint op bezoek bij Partizan Belgrado

Gandelman opnieuw goud waard, Gent begint goed aan tweeluik bij Partizan Belgrado

22 augustus om 22:10

KAA Gent heeft uitstekende zaken gedaan in de heenmatch van de Play-Offs van de Conference League. De Buffalo's wisten op bezoek bij Partizan Belgrado met 0-1 te winnen. Namens Gent wist Omri Gandelman opnieuw belangrijk te zijn door te scoren in Europa.

In de heenmatch van de Play-Offs van de Conference League ging Gent op bezoek bij Partizan Belgrado. De Buffalo’s hadden moeite met het slechte veld in Belgrado, in de beginfase was het veldspel slordig te noemen.

Gent leek aan het veld te wennen en na 17 minuten wist Gent op voorsprong te komen. Kapitein Sven Kums schilderde de bal voor vanaf de rechterkant. Gandelman wist goed voor zijn man te komen en knikte de bal voorbij de doelman van Partizan.

Gent toonde zich ook na het doelpunt gevaarlijker dan Partizan Belgrado. De passes moesten wel extra hard getrapt worden, omdat het veld er allesbehalve degelijk bij lag in het Partizanstadion.

Gent sloot de eerste helft af met niet al te veel balbezit. Op het moeilijk bespeelbare veld lieten de Buffalo’s de bal aan Partizan Belgrado. De thuisploeg had moeite om daadwerkelijk tot kansen te komen.

In de tweede helft was het opnieuw Gent dat het gevaarlijkste werd. De manschappen van Wouter Vrancken stonden op een nipte voorsprong, maar leken weinig moeite te hebben met Partizan.

De tweede helft naderde de slotfase en dit zorgde ervoor dat Partizan meer de aanval ging zoeken. Het leverde Partizan een aantal grote kansen op, die de ploeg nog niet eerder had gehad tegen Gent.

In de slotfase wist Partizan Belgrado nog erg dichtbij de gelijkmaker te komen. Gent wist uiteindelijk stand te houden en trok de overwinning over de streep op Partizan Belgrado. Door de zege heeft Gent een uitstekende uitgangspositie voor de returnmatch in de Planet Group Arena.