'Neem hem die kapiteinsband af, De Bruyne is geen kapitein'

13 september om 18:00
Laatste update: 13 september om 18:00

Kevin De Bruyne hield zich na de nederlaag tegen Frankrijk niet in en haalde stevig uit. Onder meer zijn collega-Duivels moesten het ontgelden. In Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbaPrimeur.be, denkt men toch dat Domenico Tedesco moet ingrijpen.

Bij Tijd voor Voetbal is er aanvankelijk wel begrip voor de uithaal van De Bruyne, die niet mals was voor zijn collega-Duivels. "Als de taken die werden opgelegd niet werden uitgevoerd, dan heeft hij natuurlijk wel overschot van gelijk", begint Michiel Vercauteren.

De Bruyne was ook zichtbaar gefrusteerd. Niet onbegrijpelijk voor Vincent Haegeman. "Hij verwoordde ook mijn gevoel van de wedstrijd. Op dat vlak steun ik hem honderd procent, maar als voetballer mag je nooit een onderscheid maken tussen 'ik' en 'wij'. Je moet altijd in teamvorm spreken. En hij sprak toch teveel in een 'ik'-vorm", klinkt het.

Geen band voor KDB
Haegeman oordeelt dan ook dat De Bruyne zich niet als een echte kapitein gedroeg. Voor hem één van de signalen om toch te denken aan een nieuwe kapitein bij de Rode Duivels. "Neem die band af. De Bruyne is géén kapitein", klinkt het duidelijk. "Hij moet ook in de spiegel kijken. Bij elke fout gaat zijn hoofd meteen naar beneden en hij straalt niets positief uit", klinkt het.

Voor Vercauteren is het toch niet zo zeker dat die band ook afgenomen moet worden. "Hij is wel nog altijd de beste van de ploeg en de centrale figuur bij de Rode Duivels", klinkt het. "Maar hij is toch geen echte leider op het veld", aldus Haegeman nog.

De nieuwe kapitein
Een opvolger moet volgens Haegeman gezocht worden, maar wie moet de band krijgen? "Want echte leiders op het veld zijn er nu toch niet", oordeelt Glenn Schrader. "In het verleden had je Toby Alderweireld, Vincent Kompany, Jan Vertonghen. Maar nu? Ik zie geen enkele leider op het veld", geeft hij aan.

"Dan geef je hem toch aan Lukaku", vindt Haegeman. "Dat is meer de leider dan De Bruyne. Als hij die band krijgt, dan probeert hij de jonkies toch mee te krijgen. Veel meer dan De Bruyne. Wat ik van De Bruyne op het veld zie, vind ik niet inspirerend voor een ploeg", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal wordt er gekeken naar onder meer het ontslag van Christian Lattanzio bij STVV en is er ook heel wat aandacht voor de net afgelopen transferzomer.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.