Na uitval van De Bruyne: "Hij zal zich daar toch bij moeten neerleggen"

10 september om 12:16
Laatste update: 10 september om 12:20

Kevin De Bruyne heeft stof doen opwaaien na zijn kritische interview van maandagavond. Daarin maakte hij brandhout van zijn ploegmaats. Wim De Coninck hoopt echter wel dat hij niet stopt.

"Kijk, met dit interview legt De Bruyne wel iets bloot: we komen met deze ploeg wereldwijd gewoon tekort tegen een tiental topploegen", aldus De Coninck bij Sporza"Hij zal zich daar toch bij moeten neerleggen. Maar laten we hopen dat zijn woorden 'ik stop, ik stop' geen werkelijkheid worden, anders komen we niet tegen tien, maar wel tegen twintig à dertig ploegen tekort."

Ook in de volgende interlandbreak zal het tegen Frankrijk en Italië niet makkelijk worden. "Het zou logisch zijn dat we ook daar weer een niveauverschil zien. Het is misschien niet slecht dat de verwachtingen nu wat getemperd zijn, want uit een underdogpositie zijn we toch gevaarlijker. We moeten nu realistisch zijn en beseffen dat we niet meer kunnen spelen zoals met de gouden generatie. Als we willen domineren en hoog druk zetten, zijn we nu eenmaal enorm kwetsbaar."

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.