RSC Anderlecht wint op bezoek bij Dinamo Minsk

RSC Anderlecht erg dichtbij Europa League, na overwinning op Dinamo Minsk

22 augustus om 22:35

RSC Anderlecht heeft goede zaken gedaan in de heenmatch van de Play-Offs van de Europa League. Paars-wit wist op bezoek bij Dinamo Minsk met 0-1 te winnen. Bij Anderlecht wist Ludwig Augustinsson te scoren. Anderlecht is na KAA Gent en Cercle Brugge donderdagavond de derde Belgische ploeg die de volle buit weet te behalen in Europa.

In de heenmatch van de Play-Offs van de Europa League ging RSC Anderlecht op bezoek bij Dinamo Minsk. De thuisploeg wist in de beginfase weinig indruk te maken en Anderlecht liet bij vlagen degelijk voetbal zien.

Na tien minuten wist paars-wit via gelegenheids-aanvoerder Augustinsson op voorsprong te komen. De ervaren verdediger van Anderlecht wist de koploper van de Jupiler Pro League met het hoofd op voorsprong te zetten.

Anderlecht had de match na het doelpunt onder controle, dit kwam voornamelijk doordat Dinamo Minsk erg weinig tegenstand bood. Bij Anderlecht was er weinig tempo en de thuisploeg leek ook allesbehalve haast te hebben. De ploegen gingen rusten met een 0-1 stand.

In de tweede helft was het voetbal tussen Anderlecht en Dinamo Minsk niet veel beter. Na 50 minuten spelen kon Minsk twee keer gevaarlijk worden tegen paars-wit. Colin Coosemans zorgde ervoor dat de thuisploeg niet op gelijke hoogte kwam.

Dinamo Minsk leek meer op zoek te gaan naar de gelijkmaker en bij Anderlecht kon het voetbal nog altijd niet bekoren. Coosemanns hield Anderlecht overeind, de manschappen van hoofdtrainer Brian Riemer konden niet overtuigen in Hongarije.

In de slotfase kon Anderlecht de controle weer enigszins herstellen. Anderlecht overleefde de verschillende mogelijkheden van Dinamo Minsk en neemt uiteindelijk een prima resultaat mee terug naar huis.