Alexis Flips over Sporting Charleroi en RSC Anderlecht

Flips: "Als Anderlecht-coach aanblijft, is hoofdstuk daar sowieso afgesloten"

12 september om 09:57
Laatste update: 12 september om 09:59

Alexis Flips staat te popelen om zijn kunnen te tonen bij Sporting Charleroi. De 24-jarige Fransman blikt terug op zijn periode bij RSC Anderlecht én op zijn relatie met coach Brian Riemer. 

Flips is teleurgesteld dat hij zich niet volledig heeft kunnen tonen bij RSCA. "Ik ben er nochtans van overtuigd dat ik de huisstijl had: aanvallend ingesteld en comfortabel aan de bal", begint de aanvallende middenvelder bij Het Nieuwsblad. "Maar de club speelt niet meer op die manier... Al volgen de resultaten wel. Een coach die wint heeft altijd gelijk, dus chapeau."

De Fransman geeft toe dat hij na een tijd nog weinig vertrouwen had in Riemer. "Het probleem was dat hij in het begin van de week A zei om dan uiteindelijk B te zeggen wanneer hij zijn keuzes voor de wedstrijd meedeelde", klinkt het. "Zelden heeft een coach zoveel tegen me gepraat, om me vervolgens zo weinig te laten spelen."

De kans dat hij ooit nog voor RSCA in actie komt lijkt zo erg klein. Zeker indien Riemer aan het roer blijft staan. "Als ik nu een goed seizoen speel of als de Anderlecht-coach aanblijft, is mijn hoofdstuk bij Anderlecht sowieso afgesloten", besluit Flips. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.