Colin Coosemans eerste keeper Anderlecht: ''Deed er alles aan nummer 1 te zijn''

Coosemans toont ambities bij Anderlecht: ''Deed er alles aan nummer 1 te zijn''

23 juli om 08:20

Kasper Schmeichel is niet langer keeper van RSC Anderlecht. Dit biedt kansen voor doelman Colin Coosemans, die zijn ambities om de nummer 1 van paars-wit te worden, deelde.

Coosemans is vastberaden om als eerste keeper voor Anderlecht onder de lat te staan. "De club is van plan om een andere keeper te contracteren, maar voor nu is hij er nog niet. Dus probeer ik elke kans die zich voordoet te grijpen. We zullen zien wanneer de nieuwe komt, afhankelijk van zijn leeftijd en identiteit", vertelde Coosemans aan Sud Info.

De doelman verwacht echter nog concurrentie van buitenaf. "Het zou logisch zijn als er een andere keeper komt gezien het vertrek van Schmeichel. Zelfs toen Schmeichel en Dupé er waren, terwijl de hiërarchie duidelijk was, kwam ik elke dag naar de training met de intentie om nummer 1 te worden. Of ik nu nummer één, twee of drie ben, ik zal altijd alles geven", aldus Coosemans.

Coosemans stond in totaal drie wedstrijden onder de lat bij de hoofdmacht van RSC Anderlecht. Daarin incasseerde hij vier doelpunten, maar slaagde hij erin om één wedstrijd zijn doel schoon te houden.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.