Wel of geen ontslag van Riemer? "Anderlecht moet zo snel mogelijk afscheid nemen"

17 september om 22:02
Laatste update: 17 september om 22:02

RSC Anderlecht is afgelopen weekend niet in geslaagd om een driepunter te pakken van KVC Westerlo en speelde in eigen huis met 2-2 gelijk. De kritiek op Brian Riemer blijft maar groeien en volgens een deel van het panel van Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, is het misschien wel tijd om aan een ontslag te denken.

RSC Anderlecht staat met een match minder gespeeld te hebben momenteel op een vierde plek in de stand en kan dus nog opnieuw leider worden. Toch is de kritiek op Riemer zeker niet mals en vraagt een groot deel van de achterban om zijn ontslag.

Of dat ontslag er ook komt, is nog maar de vraag. Zo lijkt het bestuur nog steeds achter de Deen te staan. "Het zal nog heel lang duren voor hij ontslagen wordt", begint Vincent Haegeman. "We weten allemaal dat hij een goede link heeft met Jesper Fredberg, maar ik vind al een jaar lang dat hij ontslagen moet worden. Anderlecht moet zo snel mogelijk afscheid nemen van hem", klinkt het.

"Ik vind hem ook geen geschikte trainer voor Anderlecht", pikt Daan Slingers erop in. Al vindt hij een ontslag ook niet helemaal terecht. "Dan krijgen we misschien een STVV-scenario, waar het bestuur in de fout ging. Anderlecht heeft gefaald op de transfermarkt en heeft niet die extra aanvallende kracht(en) aangetrokken. En dat kwam tegen Westerlo weer tot uiting", oordeelt Slingers. "Riemer nu ontslaan, zou mede door de fout van Fredberg zijn."

Al gelooft Haegeman wel dat het nog een pak beter kan en moet met de huidige kern. "Een elftal met Verschaeren, Stroeykens, Dolberg en Dreyer in de ploeg ... Je mag toch verwachten dat je met deze ploeg beter voetbal brengt. En dan mag je toch kijken naar de coach", geeft hij aan.

Het vraagstuk Verschaeren
Onder meer Yari Verschaeren kent een moeilijke periode bij Anderlecht en is lang niet meer zeker van een basisplek. "Maar komt dat ook niet deels door Riemer", vraagt Glenn Schrader zich nog af. "Onder Vincent Kompany speelde Anderlecht toch aanvallender voetbal en dichter bij de zestien van de tegenstander, waar Verschaeren kon floreren (Verschaeren was in 21/22 onder Kompany goed voor negen doelpunten en acht assists in 45 partijen, red.). Nu moet hij lager op het veld staan, waar hij minder kan uitblinken. Spelers als Stroeykens en Verschaeren moeten groeien, beter worden en naar hun kwaliteiten worden uitgespeeld, maar Riemer slaagt daar niet in."

En ook volgens Haegeman moet Anderlecht gewoon een pak aanvallender voetbal gaan brengen. "Dolberg, Stroeykens, Verschaeren, … dat zijn jongens die je rond de zestien moet krijgen. Met deze ploeg moet je veel hoger en dominanter voetbal spelen. Dat komen die jongens beter tot hun recht. En daarvoor mag je wel naar de trainer kijken", aldus Haegeman.

"Met deze voetballers moet je veel beter voetbal brengen", geeft Schrader nog mee. "Onder Kompany haalde Verschaeren misschien wel het niveau van een Rode Duivel. Nu helemaal niet meer", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal gaat men in op de knappe prestatie van KRC Genk tegen Cercle Brugge, de gemiste strafschop van Vincent Janssen bij Royal Antwerp FC en het honderdste JPL-doelpunt van Hans Vanaken voor Club Brugge. Ook wordt er al even uitgekeken naar de Champions League-campagne van Club Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.