Fans geen fan Riemer, bestuur van Anderlecht behoudt vertrouwen in trainer

Fans roepen “Riemer buiten”, maar 'intern bij Anderlecht nog vertrouwen in de trainer'

15 september om 16:36

RSC Anderlecht is dit seizoen nog altijd ongeslagen. Toch is het voetbal van paars-wit nog niet om over naar huis te schrijven. Bij heel wat fans ligt Brian Riemer niet (meer) in de bovenste schuif, maar volgens Het Laatste Nieuws moet de trainer zich voorlopig nog niet al te veel zorgen maken over zijn baan.

RSC Anderlecht kwam zaterdag in eigen huis niet verder dan een 2-2 gelijkspel tegen KVC Westerlo. Dat vond het publiek ruim onvoldoende. "Riemer buiten", rolde vanuit de tribunes naar de bank. "Als ze willen roepen, moet ze dat maar doen. Daar kan ik niets aan veranderen", reageerde Riemer bij HLN over de gezangen van de eigen aanhang.

Anderlecht wist in zijn eerste zes wedstrijden van het seizoen drie keer te winnen en speelde ook drie gelijk. Daarmee staat paars-wit momenteel op de derde plaats in de stand. Volgens HLN beseft het bestuur van Anderlecht ook dat het beter moet, 'maar intern staat de coach niet ter discussie', klinkt het.

Dinsdag speelt Anderlecht zijn volgende match. Dan komt KRC Genk over de vloer. Het gaat om een inhaalmatch. In het weekend speelt paars-wit tegen Charleroi. Volgende week wacht het Europese treffen met Ferencvaros.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.