'Geen penalty's meer voor Janssen, geel na zijn reactie op Moris was onterecht'

17 september om 20:32
Laatste update: 17 september om 20:32

Vincent Janssen heeft een bijzonder speeldag achter de rug, waarin hij goed was voor een doelpunt, maar ook een strafschop heeft gemist. Opnieuw. Bij Tijd voor Voetbal, de voetbalpodcast van VoetbalPrimeur.be, klinkt het dat Jonas De Roeck dan ook moet denken aan ingrijpen.

Janssen kwam naar Antwerp als een echte penaltyspecialist en wist zijn eerste zeven strafschoppen voor The Great Old ook te scoren, maar had het daarna een pak moeilijker. Na een gemiste strafschop tegen KRC Genk ging het nog vier keer mis voor de Nederlander. "Het wordt wel tijd voor een nieuwe strafschoppennemer", vindt Michiel Vercauteren.

"Ik kan me moeilijk voorstellen dat Janssen de volgende strafschop opnieuw zal trappen, want deze was echt slecht. Het was niet op de paal, maar echt vrij ver naast het doel. Ik verwacht toch iemand anders voor de volgende penalty", klinkt het.

Al sluipt daar volgens Vincent Haegeman misschien wel een probleem in. "Want dat hebben ze vorig jaar ook al geprobeerd toen hij er een paar had gemist. Toen mocht Toby Alderweireld ze nemen en had hij er ook enkele gemist. Maar het absurde is dat hij er voor zijn periode bij Antwerp maar één strafschop had gemist in zijn carrière. Enkel bij Antwerp is het fout beginnen lopen. Dat zijn toch dingen die in je hoofd beginnen spelen. Nu moet je uiteraard iemanders gaan aanduiden. Het is alleen nog maar de vraag wie dat zal worden."

Revanche op Moris, maar geel
Janssen werd na die gemiste strafschop wat uitgedaagd door Anthony Moris, maar gaf de doelman van Union lik op stuk door net na rust uiteindelijk toch te scoren. En hem uit te dagen. Het leverde hem uiteindelijk een gele kaart op. "Maar echt een fan ben ik daar niet van", geeft Vercauteren nog mee.

"Maar dat is toch geen reden om een gele kaart te geven aan iemand", oordeelt Haegeman. "Dat stoorde mij nog meer dan zijn reactie", klinkt het. "Dat moet gewoon kunnen", gaat Glenn Schrader verder. "Zeker als het tussen spelers onderling is. Als je de fans gaat uitdagen, zoals Didier Lamkel Zé in het verleden of Emmanuel Adebayor met Tottenham tegen Arsenal, moet je wel geel geven", aldus Schrader.

"Al staat het jammer genoeg wel gewoon in het reglement dat je geel moet geven", aldus Daan Slingers nog. "En daar ligt dan ook het probleem. Dit hoeft geen geel te zijn, maar waar trek je de grens natuurlijk", besluit hij.

Verder in Tijd voor Voetbal gaat men in op het slechte voetbal van RSC Anderlecht onder Brian Riemer en een mogelijk ontslag, de knappe prestatie van KRC Genk tegen Cercle Brugge en het honderdste JPL-doelpunt van Hans Vanaken voor Club Brugge. Ook wordt er al even uitgekeken naar de Champions League-campagne van Club Brugge.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.