Manchester City-coach Guardiola duidelijk over De Bruyne: ''Kevin vertrekt niet''

Manchester City-trainer Guardiola helder over De Bruyne: ''Kevin vertrekt niet''

23 juli om 07:30
Laatste update: 23 juli om 08:47

Pep Guardiola laat geen twijfel mogelijk over Kevin De Bruyne. De Rode Duivel blijft volgens de trainer bij Manchester City ondanks discussies over een avontuur in de Saudi Pro League.

De Bruyne is doelwit van Saudi Pro League-teams en Al-Ittihad was zelfs al bezig met het verwerven van de handtekening van de Rode Duivel. Toch lijkt de Rode Duivel op zijn plek te blijven bij de kampioen van Engeland.

Guardiola is overduidelijk over de intenties van Manchester City met De Bruyne. "Kevin vertrekt niet. Als iemand vertrekt, gaan we het daarover hebben", aldus de oefenmeester tegen de Daily Mail.

De trainer draait echter al langer mee in de voetbalwereld en weet dat het altijd nog de andere kant op kan. "Ik voel me comfortabel, omdat de kwaliteit van de mensen die we in de selectie hebben moeilijk te vervangen is, en de kwaliteit is er. Maar we zullen zien, ik weet niet of er op het laatste moment iemand komt voor sommige spelers en ze vertrekken, dan gaan we beslissen", vertelde Guardiola.

De Bruyne speelde tot nu toe in totaal 382 wedstrijden voor Manchester City. Daarin kwam hij 102 maal tot scoren en tot 170 assists.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.