'Anderlecht mag beroep doen op Dendoncker en Edozie tegen Genk'

'Anderlecht mag beroep doen op Dendoncker en Edozie in uitgesteld duel met Genk'

16 september om 14:57

Temidden het geweld van de vernieuwde Champions League werken RSC Anderlecht en KRC Genk nog een interessante Belgische topper af. Dinsdagavond mikken beide ploegen op de leidersplaats in de Jupiler Pro League. Leander Dendoncker, Samuel Edozie en Kayden Pierre mogen hun steentje bijdragen.

Op het eerste zicht lijkt dat vreemd, want normaal gezien schrijft het reglement voor dat je een uitgestelde wedstrijd enkel mag betwisten met spelers die op het moment van de oorspronkelijke ontmoeting al ingeschreven waren bij de club in kwestie. Aangezien Anderlecht-Genk eerst op 24 augustus gepland stond, zouden Dendoncker, Edozie (allebei Anderlecht) en Pierre (Genk) dus in de tribune moeten plaatsnemen. Alle drie tekenden ze immers pas ná 24 augustus bij hun club in kwestie.

Toch is dat hier niet het geval, merkt Het Nieuwsblad op. Er is namelijk een uitzondering op die regel: als het duel werd uitgesteld omwille van Europese voorrondes, vervalt die restrictie. Daardoor mogen Dendoncker, Edozie en Pierre dinsdagavond wél aantreden. Vooral voor Anderlecht is dat een flinke meevaller, aangezien Brian Riemer veel verwacht van zijn nieuwkomers.

Anderlecht en Genk kijken elkaar vanaf 20u in de ogen. Paars-wit staat op twaalf punten, de Limburgers hebben er eentje meer. Omdat koploper Club Brugge ook slechts op dertien stuks staat, mag de winnaar van het inhaalduel zich minstens tot het weekend de nieuwe koploper van de JPL noemen.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.