René Vandereycken: 'Bewonderenswaardig dat ­Engeland zo lang in de match bleef'

'Bewonderenswaardig dat ­Engeland zo lang in de match bleef'

15 juli om 09:45

Spanje trok aan het langste eind en wist Engeland te verslaan in de EK-finale. René Vandereycken zag de verschillen tussen de teams. Echter, de analist was verbaasd dat Engeland zo lang standhield.

Het verschil tussen Engeland en Spanje was zichtbaar volgens de voormalige bondscoach van de Rode Duivels. 'Het spel van Spanje was van meet af aantrekkelijker en dreigender dan dat van Engeland. Ze zetten heel snel druk en dan zag je toch dat zij meer rust aan de bal hebben dan Engeland. De Engelsen hebben een paar spelers die technisch minder onderlegd zijn en dan sneller balverlies lijden', schreef Vandereycken in Het Nieuwsblad.

Toch zag de ex-trainer van KRC Genk, RSC Anderlecht, Standard en KAA Gent dat Spanje moeite had met Engeland. 'Ik vond Engeland een waardige finalist, ik vond het al bewonderenswaardig dat ze tegen een betere ploeg zo lang in de wedstrijd bleven, laat staan dat ze nog terugkwamen na een achterstand', aldus Vandereycken, die de laatste 'René kijkt mee' schreef.

Vandereycken stond in het verleden 30 wedstrijden aan het roer van de Rode Duivels als bondscoach.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.