Sébastien Pocognoli over Union-tactiek

Pocognoli over Union-tactiek: ''Misschien trekken we dat niet het hele seizoen''

15 juli om 08:45
Laatste update: 15 juli om 08:58

Aankomende zaterdag is het tijd voor de Pro League Supercup. De kersverse trainer van Union SG, Sébastien Pocognoli, speelde met zijn ploeg met pressing tijdens de oefenmatch tegen PAOK. De trainer sprak over die tactiek.

Pocognoli speelde diep op de tweede helft van PAOK met een hoog blok en wist daarmee de Griekse club te kloppen tijdens een oefenduel. ''Die hoge pressing is wat het team gewoon is. Dat stond al op punt'', vertelde Pocognoli aan Het Nieuwsblad.

Wel beseft de T1 zich dat de tactiek misschien niet 90 minuten of elke wedstrijd vol te houden is. ''Misschien trekken we dat niet het hele seizoen door want het vergt heel veel energie'', zei Pocognoli.

Union zal waarschijnlijk per match bekijken wat de beste tactiek is.''In bepaalde scenario's gaan we ons blok wat lager neerzetten om frisser te zijn voor de volgende wedstrijd'', aldus de coach.

Union neemt het in de Supercup op tegen Club Brugge. De match vindt plaats op zaterdag om 20:00 uur in het Jan Breydelstadion.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.