'Jan Vertonghen dicht bij overeenkomst met RSC Anderlecht voor komend seizoen'

'Tavolieri stelt dat Vertonghen mogelijk nog twee seizoenen bij Anderlecht blijft'

15 juli om 11:42
Laatste update: 15 juli om 11:42

Jan Vertonghen blijft naar alle waarschijnlijkheid bij RSC Anderlecht voetballen. De Rode Duivel en paars-wit vorderen in de gesprekken en mogelijk sluit Vertonghen volgende week al aan voor de training. Dat meldt Het Laatste Nieuws.

Vertonghen zit sinds 1 juli zonder club omdat zijn contract eind juni afliep bij RSC Anderlecht. Toch bleven paars-wit en de ervaren centrale verdediger met elkaar in gesprek over een mogelijk vervolg.

Na de uitschakeling van de Rode Duivels op het EK kondigde Vertonghen al aan dat hij stopt als international. De routinier lijkt echter niet te stoppen met clubvoetbal, want Anderlecht en Vertonghen lijken dus tot een akkoord te komen.

De verwachting is dat Vertonghen, die momenteel op vakantie is, na zijn vakantie aansluit bij de Anderlecht-selectie ter voorbereiding op het nieuwe Jupiler Pro League-seizoen. 

Update: De kans is groot dat Vertonghen deze week een nieuw contract tekent bij Anderlecht. Sacha Tavolieri schrijft daarover maandag een opvallende tweet. Volgens de Waal zou Vertonghen niet een contract tekenen voor één seizoen, maar voor één seizoen plus de optie voor nog een extra jaar. Vertonghen is momenteel 37 jaar. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.