‘Standard heeft vertrouwen in komst transfervrije spits Mothiba’

UPDATE: ‘Laatste details gooien roet in het eten tussen Standard en Mothiba’

17 juli om 18:13
Laatste update: 17 juli om 18:13

Standard heeft vertrouwen in de komst van Lebo Mothiba (28), meent transferjournalist Sacha Tavolieri. De Zuid-Afrikaanse spits is op dit moment transfervrij en de onderhandelingen met de Rouches zijn in volle gang.

Mothiba zag op 1 juli zijn contract bij Strasbourg aflopen. Mothiba maakt graag de overstap naar de Jupiler Pro League, er moeten alleen nog enkele details met Standard worden opgelost. Mothiba staat open voor een avontuur bij Standard.

In het afgelopen Ligue 1 seizoen kwam Mothiba nog tot vijftien matchen voor Strasbourg. Hierin wist de spits drie doelpunten te maken. Mothiba is naast zijn clubcarriere ook international, tot nu toe speelde Mothiba veertien interlands voor Zuid-Afrika waarin hij vier keer scoorde.

UPDATE: Standard en Mothiba hebben een overeenkomst bereikt meldt Tavolieri. De spits is in Luik voor de medische testen. Vervolgens kan Mothiba zijn handtekening gaan zetten onder een contract bij de Rouches. 

UPDATE: Standard en Mothiba zijn er toch niet uitgekomen. Volgens Tavolieri leek de komst van de transfervrije spits in kannen en kruiken, maar door de laatste details gaat zijn avontuur bij de Rouches toch niet door. Mothiba zijn medische testen waren overtuigend, maar Standard en de spits zijn uiteindelijk toch niet tot een overeenkomst gekomen.