Standard wil Ilay Camara weghalen bij RWDM

UPDATE: 'Standard en RWDM vinden volgens Tavolieri maar geen akkoord'

18 juli om 21:30
Laatste update: 18 juli om 21:30

Standard heeft deze zomer al enkele nieuwelingen in huis gehaald, maar is nog lang niet klaar. De club wil zich nog op enkele posities versterken, waaronder die van de rechtsachter. Daarvoor kijkt de club naar Brussel.

Volgens geruchtenmaker Sacha Tavolieri heeft Standard namelijk het vizier gericht op Ilay Camara, die met RWDM naar de Challenger Pro League degradeerde. Ondanks die degradatie maakte Camara wel genoeg indruk op Standard om hem in huis te proberen halen.

Naar verluidt waren er al gesprekken met de entourage van Camara en zijn die dicht bij een persoonlijk akkoord. Met de club is er echter nog geen akkoord. Standard hoopt RWDM te kunnen overtuigen om Camara op uitleenbasis (met aankoopoptie) te laten gaan.

De 21-jarige Camara verliet RSC Anderlecht afgelopen seizoen voor stadsrivaal RWDM, waar hij uiteindelijk 31 keer voor uitkwam. Daarin was hij goed voor drie doelpunten en zeven assists. Hij heeft nog een contract tot medio 2026 bij de Brusselse club.

Update: Tavolieri, die het nieuws over Camara de wereld instuurde, vinden RWDM en Standard geen akkoord over de speler. De Waal stelt dat Standard akkoord gaat met de eisen van RWDM, maar dat de Brusselse club momenteel de transfer blokkeert. Camara zou ondertussen zijn zinnen gezet hebben op een transfer naar Standard. 

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.