Nicky Hayen over Supercup Club Brugge: ''Nu zoeken we vooral naar oplossingen''

Hayen over Supercup Club Brugge: ''Nu zoeken we vooral naar oplossingen''

15 juli om 08:00
Laatste update: 15 juli om 08:08

Club Brugge staat op 20 juli tegenover Union SG in de Pro League Supercup. Het is nog afwachten met welke elf Nicky Hayen start. De trainer moet namelijk puzzelen vanwege het ontbreken van spelers.

Op de flanken lijken Amine Et Taïbi en Joaquin Seys bijvoorbeeld voor de hand liggend vanwege het ontbreken van opties. ''We wisten voor het seizoen dat die situatie zich zou voordoen. Dus nu zoeken we vooral naar oplossingen'', vertelde Hayen aan Het Nieuwsblad.

Hayen moet achterin puzzelen vanwege het ontbreken van Kyriani Sabbe, Bjorn Meijer, Maxim De Cuyper en Joel Ordonez. ''Het wordt keuzes maken. Maar voor sommige jongens was dit ook een leerrijke ervaring: ze hebben op een positie gestaan die voor hen onnatuurlijk is'', zei de trainer.

De coach van Club Brugge accepteert de situatie zoals die is en beseft dat andere clubs ook pas begonnen zijn met de voorbereidingen. ''In het begin van het seizoen is het altijd wat ­zoeken. Voor elke ploeg'', aldus Hayen.

De match tussen Club Brugge en Union SG begint op 20 juli om 20:00 uur en wordt gespeeld in het Jan Breydelstadion.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.