Union moet sterkhouders laten gaan: Zitten qua budget maar in middenmoot

Union moet sterkhouders laten gaan: "Zitten qua budget maar in middenmoot"

9 mei - 14:15 Laatste update: 14:19
1

Union SG doet nog steeds mee voor twee prijzen en mag hopen op de Belgische beker en de titel. Die sterke prestaties hebben echter voor flink wat interesse gezorgd in enkele sterkhouders. De club kan enkele vertrekkers ook zeker niet uitsluiten.

Bij Sudpresse geeft voorzitter Alex Muzio namelijk aan dat Union het vertrek van sterkhouders ook volgende zomer niet zal kunnen tegenhouden "Wij zitten qua budget maar in de middenmoot van de Belgische competitie", geeft hij aan. "Er zijn andere clubs die grotere ambities hebben en aanbiedingen doen die wij niet kunnen evenaren", klinkt het.

Union wil dan ook geen ontevreden pionnen bij de club en stelt zich welwillend wanneer een sterkhouder een nieuwe stap kan zetten. "Wij zijn dus niet de club die een speler een contract voor zeven jaar gaat voorschotelen en hem gaat zeggen dat hij sowieso zal blijven, wat er ook gebeurt. In die omstandigheden is het moeilijk om een rustige mercato te verwachten", besluit Muzio.

De Brusselse club zal komende zomer dus alweer afscheid moeten nemen van enkele belangrijke pionnen. Onder andere Cameron Puertas en Mohamed Amoura lijken de grootste kandidaten om een volgende stap te zetten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.