Analisten over Anderlecht en Club Brugge

Anderlecht-Club Brugge: “Riemer koos voor ervaring in plaats van jeugd, een fout”

20 mei om 11:12

Complètement Foot boog zich over de misschien wel allesbeslissende wedstrijd van zondag. Club Brugge ging met 0-1 winnen bij RSC Anderlecht en kan de titel nu al ruiken. Nordin Jbari en Pieter-Jan Calcoen in gesprek.

Nordin Jbari benadrukte het gebrek aan creativiteit bij Anderlecht, met name in de keuze van de basiself. Hij stelde voor dat Theo Leoni een betere keuze zou zijn geweest dan Mats Rits. "Leoni vraagt om de bal, fungeert als doorgeefluik voor Amuzu, Dreyer enzovoort. Hij helpt om het tempo te verhogen en naar voren te komen”, aldus Jbari.

Jbari gelooft dat je tegen een team dat met een laag blok speelt, sneller moet spelen. “Leoni weet hoe hij dat moet doen, terwijl Rits meer in positie blijft, in de zone, om passes te blokkeren," aldus Jbari. Bovendien waren Delaney geschorst en Vertonghen geblesseerd, wat de keuzes voor Riemer beperkten.

Pieter-Jan Calcoen en Jbari concludeerden dat coach Brian Riemer te veel vertrouwde op ervaring in plaats van jeugd, wat volgens hen een fout was. "Riemer wilde vertrouwen op ervaring en niet op jeugd. Ik denk dat hij een fout heeft gemaakt. Helaas voor hem en voor Anderlecht," aldus de analisten. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.