"RSC Anderlecht zal geen kampioen worden en dat is door de schuld van Riemer"

20 mei om 13:19

RSC Anderlecht had alles nog in handen om de titel te vieren, maar slaagde er niet in om de klus te klaren tegen Club Brugge. Het verloor vrijwel kansloos met 0-1 van Blauw-Zwart, de nieuwe leider. Philippe Albert ziet één schuldige voor dat verlies.

De analist was al langer bijzonder kritisch over het spel van Anderlecht, dat hem helemaal niet kon bekoren. Ook na de nederlaag tegen Club Brugge spaarde hij paars-wit niet. Bij zijn betoog in Sudpresse viseerde hij vooral één man: Brian Riemer. "Anderlecht zal geen kampioen worden en dat is de schuld van zijn coach", geeft hij aan.

De voormalige Rode Duivel is dan ook helemaal niet onder de indruk van het spel dat Anderlecht brengt onder Riemer. Al zeker niet nadat hij tactisch werd overklast door interimtrainer Nicky Hayen. "Riemer heeft zijn limieten getoond met zijn tactische keuzes. Gezien de complexiteit en veelvuldigheid van zijn keuzes, blijkt dat deze coach niet kan beslissen. Meer nog: hij kan zijn keuzes niet aanpassen aan de omstandigheden en verloop van de match", klinkt het.

Albert vraagt zich dan ook luidop af of het voor Anderlecht wel een goed idee is om verder te gaan met Riemer als coach. "Zit hij wel op zijn plaats ondanks een lopend contract tot medio 2026? Op basis van wat hij in het voorbije anderhalf jaar heeft gespresteerd, namelijk een elfde plaats vorig seizoen en een waarschijnlijke mislukking om de titel in 2024, moet zijn bazen zich toch grote vragen stellen", besluit Albert.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.