Debast prijkt op voorpagina in Portugal: 'Adeus Anderlecht, Olá Sporting'

20 mei om 12:30
Laatste update: 20 mei om 12:48

Het werd een afscheid in mineur voor Zeno Debast, die zondagavond in het Lotto Park van RSC Anderlecht onderuit ging tegen Club Brugge. Hij lijkt nog slechts één keer het shirt van Anderlecht te gaan dragen. In Portugal is men daar zelfs zeker van.

Al weken luidt het gerucht dat Debast volgend seizoen het shirt van Sporting CP zal dragen. De Portugese kampioen wordt al langer gelinkt aan de Rode Duivel, maar een akkoord met RSC Anderlecht was er nog niet. Daar is volgens het doorgaans goed geïnformeerde Record nu wel verandering in gekomen.

Naar verluidt hebben Anderlecht en Sporting nu een akkoord bereikt over een bedrag van rond de achttien miljoen euro. Debast zal binnenkort ook afreizen naar Lissabon om zijn medische testen af te leggen en kan daarna zijn handtekening zetten onder een vijfjarig contract bij de club.

Groot nieuws in de Portugese kranten, die Debast ook op de voorpagina hebben gezet. 'Adeus Anderlecht, Olá Sporting', kopte men.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.