De tv-gids van deze week, met finale Europa League

De tv-gids van deze week: snakkend Genk en Antwerp en eerste Europese finale

20 mei om 14:38
Laatste update: 20 mei om 14:38

In enkele grote voetballanden ligt de competitie volledig achter de rug, maar dat betekent niet dat er geen belangrijke afspraken meer op de voetbalkalender staan. In de Jupiler Pro League gaan we immers nog eventjes door en er staan nog verschillende (Europese) finales gepland. Om het overzicht te bewaren, pikt VoetbalPrimeur.be er wekelijks de lekkerste brokken uit in haar tv-gids.

De voetbalfan wordt deze week slechts twee maal bediend, maar het kan allebei de moeite waard zijn. Op pinkstermaandag willen zowel KRC Genk als Royal Antwerp FC eindelijk nog eens dat goddelijke gevoel van de overwinning ervaren. Voor beide ploegen is dat al (minstens) een maand geleden ... Bovendien is een driepunter ook welgekomen om de ambities gaaf te houden: Genk zou weer over Cercle Brugge wippen in de stand, Antwerp zou Europees voetbal anders definitief mogen vergeten. Meteen na het laatste fluitsignaal kan je doorzappen naar La Tribune, de voetbaltalkshow in Wallonië. Om 21u50 volgt Extra Time, met ongetwijfeld veel aandacht voor RSC Anderlecht - Club Brugge.

Nadien krijgt de liefhebber zo'n 48 uur om de batterijen op te laden voor een finale die zich als bijzonder boeiend aankondigt. Woensdagavond gaan Atalanta Bergamo en Bayer Leverkusen op zoek naar een historische triomf in de Europa League. De Italianen pakten nog nooit een Europese beker, de Duitsers wonnen in 1988 de UEFA Cup. Aangezien beide finalisten de voorbije maanden geregeld flitsend spel op de mat toverden, ga je er maar best even voor zitten. Extra smaakmakers: behoudt Leverkusen haar ongeslagen status? En schittert Charles De Ketelaere ook in Aviva Arena in Dublin? Benieuwd!

Maandag 20/5
18u30: Genk - Antwerp (Eleven Pro League 1)
20u30: La Tribune (Tipik)
21u50: Extra Time (VRT Canvas)

Woensdag 22/5
21u: Atalanta - Leverkusen (VRT Canvas)