Debast, El Khanouss en Vermeeren in top 20 in het laatste rapport van CIES

Top 20 CIES: Debast (Anderlecht), El Khannouss (Genk) en Vermeeren (Antwerp)

26 april 2023 om 16:15

Het CIES Voetbalobservatorium voert deze week een analyse over de spelers onder 20 jaar die het afgelopen jaar de meeste ervaring hebben opgebouwd. Een aantal talenten van de Jupiler Pro League prijken hoog op deze lijst. Bilal El Khannouss van KRC Genk, Zeno Debast van RSC Anderlecht en Arthur Vermeeren van Royal Antwerp FC staan in de top 20. 

Gavi staat bovenaan de ranglijst. De Spanjaard krijgt een score van 4,37. Deze score betekent dat Gavi 4,37 keer meer speeltijd dan een speler van zijn leeftijd die op dezelfde positie speelt. Belangrijk is wel dat de score ook rekening houdt met de moeilijkheidsgraad van de competitie. Jude Bellingham volgt Gavi op met een score van 3,66. 

In de top 20 staan ook drie spelers uit onze Pro League: Debast van Anderlecht is dertiende met een score van 2,66, Bilal El Khannouss van Genk is vijftiende met een score van 2,62 en Arthur Vermeeren van Antwerpen is negentiende met een score van 2,52.

Er is ook een ranglijst opgesteld volgens de positie op het veld. Wanneer we die bekijken zien we bijvoorbeeld ook Jorne Spileers van Club Brugge in de ranglijst met verdedigers voorkomen. Vermeeren domineert de categorie in het verdedigend middenveld, waar Rode Duivel Romeo Lavia vierde staat.