Anderlecht-internationals gaan koud het veld op na anderhalve maand zonder match

Internationals bij Anderlecht gaan koud het veld op na lange vakantie

26 april 2023 om 09:10
Laatste update: 26 april 2023 om 09:45

RSC Anderlecht-spelers mogen dit seizoen vervroegd met vakantie nu alle wedstrijden zijn gespeeld. Dat is niet alleen vervelend voor de supporters, maar ook voor de spelers. Een deel van de spelers komt na een lange tijd zonder match namelijk in actie voor een nationale ploeg.

Jan Vertonghen en Zeno Debast spelen met de Rode Duivels tegen Oostenrijk op 17 juni, maar hebben daarvoor geen match meer te spelen. En dat terwijl Jan Vertonghen nog naar Anderlecht kwam vanuit Benfica om meer wedstrijdritme te krijgen.

Het gaat niet alleen om Rode Duivels, maar ook om internationals van Denemarken, Panama, Nederland, Guinee en Ghana. Keeper Bart Verbruggen speelt bijvoorbeeld met het Nederlands elftal een match op 14 juni tegen Kroatië en zal dat dus doen met zo een anderhalve maand zonder wedstrijdritme.

Anderlecht neemt de komende dagen de tijd om per geval te kijken wat het aan het gebrek van wedstrijdritme kan doen. Eind mei of begin juni zou Anderlecht dan de voorbereidingen op het nieuwe seizoen kunnen hervatten.