Olivier Deschacht stoort zich enorm aan Jesper Fredberg bij Anderlecht

“Stoor me enorm aan Fredberg bij RSCA, altijd met oortje, medeschuldig”

18 september om 14:35

Olivier Deschacht, de voormalige verdediger van RSC Anderlecht, zag paars-wit in het eigen huis met 0-2 verliezen van KRC Genk. Deschacht geeft aan dat het niet allemaal de schuld is van hoofdtrainer Brian Riemer en uit zich ook kritisch op CEO-Sports Jesper Fredberg.

Deschacht wijst ook naar Fredberg naar aanleiding van de tegenvallende prestaties van Anderlecht. “Ik stoor me ook enorm aan (Jesper) Fredberg, die daar altijd in de tribune zit met zijn oortje. Dat is volgens mij ook uniek in het voetbal: een technisch directeur die tijdens de wedstrijd dingen zit in te fluisteren. Dat vind ik niet gezond”, citeert Sporza Deschacht.

Deschacht vindt de kritiek op Riemer terecht, maar benadrukt de invloed van Fredberg. “Maar Fredberg is in mijn ogen medeschuldig. Hij is Riemer gaan halen, zit daar altijd in de tribune met zijn oortje en heeft hem na die gemiste kans van vorig seizoen ook aan boord gehouden”, aldus Deschacht.

Deschacht sluit af door aan te geven dat hij desondanks verwacht dat Riemer niet direct ontslagen gaat worden bij Anderlecht. “Ik denk dat hij dit weekend nog wel een kans zal krijgen, maar het voetbal zal wel veel beter moeten”, besluit Deschacht.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.