Praet over transfer naar Antwerp: “Odoi en ik pendelen”

Praet over transfer naar Antwerp: “Odoi en ik pendelen elke dag naar de Bosuil”

18 september om 16:58
Laatste update: 18 september om 16:59

Dennis Praet, de nieuwste aanwinst van Antwerp, sprak over zijn transfer naar de club en de factoren die hem aantrokken. Na gesprekken met zowel RSC Anderlecht als Antwerp, koos Praet voor de Bosuil. 

"Het complete plaatje: de club, de stad en de fans," verklaarde hij, geciteerd door Het Nieuwsblad. Hij zag veel potentieel in het team, wat zijn keuze versterkte. Bovendien had hij vooraf met goede vriend Denis Odoi gesproken, die hem enthousiast maakte over de club. "Denis en ik pendelen elke dag samen van Knokke naar de Bosuil," voegde hij eraan toe.

Na de 2-0 overwinning tegen Union mocht Praet voor het eerst de sfeer in het stadion ervaren. Hoewel hij zichzelf normaal niet als het opzwepend type beschouwt, gaf hij lachend toe: "Het blijkt hier de traditie te zijn." 

Zijn debuut bestond uit slechts enkele minuten, maar de medische tests toonden al aan dat hij in goede fysieke vorm is. Toch waarschuwde zijn coach Jonas De Roeck dat fit genoeg zijn voor de tests iets anders is dan klaar zijn voor wedstrijden. Praet zelf erkende dat hij nog tijd nodig heeft om volledig wedstrijdfit te worden. "Ik ben inderdaad nog niet klaar om te starten," gaf hij toe.

Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.